Hyppää sisältöön
Are on päättänyt panostaa ennaltaehkäisevään turvallisuustyöhön, koska kaikilla on oikeus päästä terveenä töistä kotiin.
  • Tiedotteet
-

15 toukokuun 2018 9:30

Ennakointi on tehokkain tapa välttää tapaturmat

Are Oy siirtyi tänä vuonna palkitsemaan henkilöstöään tapaturmattomuuden sijaan työturvallisuushavaintojen määrästä ja riskien ennakoinnista. Turvallisuushavaintojen avulla työntekijät pystyvät rakentamaan yhteisestä työympäristöstään turvallisemman.

Rakennustyömailla liikutaan päivittäin muuttuvassa työympäristössä – ne kohdat jotka olivat aiemmin turvallisia, saattavat olla tänään vaaranpaikkoja. Vielä viime vuonna Aren henkilöstölle maksettava turvaraha perustui tapaturmattomuuteen, mutta tänä vuonna päätettiin panostaa ennakoivaan työturvallisuustyöhön.

”Turvallisuushavaintojen tarkoituksena on edistää työmaan tai muun työympäristön turvallisuutta. Kun henkilöstö oppii havaitsemaan vaaranpaikkoja, he oppivat myös välttämään niitä ja varautumaan niihin paremmin.”, perustelee Aren työturvallisuuspäällikkö Mikko Tiainen.

Turvallisuus alkaa oikeista asenteista ja riskien ennakoinnista. Turvallisuushavaintojen lisäksi turvallisuustoimenpiteitä ovat esimerkiksi verkkokurssit, aktiivinen puuttuminen turvallisuuspoikkeamiin ja turvallisuuskävelyt.

”Henkilöstömme pystyy kirjaamaan havainnot kätevästi kännykällä”, kertoo Mikko Tiainen.