Hyppää sisältöön
Swing House on Espoon Keilaniemeen rakentuva toimisto- ja hotellikompleksi
  • Tiedotteet
-

16 joulukuun 2020 6:00

Espoon Keilaniemeen rakentuvan Swing toimistotalon ja hotellin talotekniikka toteutetaan energiaviisaalla Are Sensuksella

Peab valitsi Aren toteuttamaan uuden Swing House toimistotalon ja hotellin talotekniikan. Urakkaan kuuluu 7-kerroksisen toimistotalon ja 8-kerroksisen hotellin putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiourakoinnin toteutus Are Sensus talotekniikkajärjestelmällä.

Uusi toimistorakennus, Kiinteistö Oy Espoon Swing Plus C, tulee jo aiemmin rakennetun toimistorakennuksen viereen. Rakennukseen tulee kaksi pysäköintikerrosta, jotka ovat myös hotellin käytössä. Toimistotalon rakentaminen käynnistyi maaliskuussa 2020 ja sen on arvoitu valmistuvan vuoden 2021 lopussa.

Uusi hotellirakennus, Kiinteistö Oy Swing Plus A, rakennetaan toimistorakennuksen yhteyteen. Hotelliprojekti alkoi kesäkuussa 2020 ja sen on arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2022. Hotelliin tulee noin 260 huonetta.

–Talotekniikalla on merkittävä rooli näin ison hankkeen toteutuksessa. Aren Sensus matalaenergiajärjestelmä tarjosi kohteeseen kokonaisvaltaisen ja kestävän ratkaisun sisäolosuhteiden ja energian hallintaan, kertoo Peabin yksikönjohtaja Ari Koskenoja.

Sensuksen kehityksessä Aren kumppaneina on toiminut Espoon ja Lappeenrannan Teknilliset Korkeakoulut, Tukholman Kungliga Tekniska Högskola sekä Työterveyslaitos. Are on toteuttanut Sensus-järjestelmällä jo 49 kohdetta, joiden kokonaispinta-ala on yli 500 000 bm².

–Sensus-järjestelmä on ylivoimaisen energiatehokas monen tyyppisissä kiinteistöissä. Tämä on jo toinen hotelli, jonka toteutamme Sensus -talotekniikkajärjestelmällä. Ensimmäinen oli Flamingon laajennus Vantaalla, kertoo Aren Etelä-Suomen talotekniikkaprojektien johtaja Kai Nurho.

Hyvinvointia tukeva työympäristö

Swing Houselle haetaan WELL v2™ Gold-tason laatuluokitusta. WELL v2 ™ -luokitus on ensimmäinen kansainvälinen rakentamisen laatuluokitus, joka perustuu kymmenen hyvinvointiin vaikuttavan osa-alueen mittaamiseen. Laadukas sisäilma, miellyttävät materiaalit, luonnonvalo, liike ja vihreys ovat Swing Housen laadun ajureita, joihin myös Are on sitoutunut talotekniikan toteutuksessa.

–Toimivan talotekniikan avulla luomme toimiston ja hotellin loppukäyttäjille miellyttävät olosuhteet. Sillä on merkittävä rooli energiatehokkuudessa, lupaa Kai Nurho.

FAKTAT HANKKEESTA:

Hankkeen nimi: Swing Plus C (toimisto) ja Swing Plus A (hotelli)
Sijainti: Swing House sijaitsee Keilaniemen ja Otaniemen välisellä alueella, joka on pääkaupunkiseudun keskeisimpiä yritysalueita. Toimitilat ja hotelli ovat helposti saavutettavissa joukkoliikenteen solmukohdassa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä metrosta ja busseista.
Rakennuttaja: Työeläkeyhtiö Elo
Rakentaja: Peab
Aren rooli hankkeessa: LVISA toteutus Are Sensus-talotekniikkajärjestelmällä
Urakkamalli: KVR
Koko/laajuus: 22.700 brm²
Ajankohta: 2020-2022

Lisätietoja: Kai Nurho, johtaja, Are Oy, 040 516 4233. kai.nurho@are.fi