Hyppää sisältöön
ARE:n teknologiapäällikkö Matti Välitalo ARE Cloud -palvelinsalissa.
  • Uutiset
-

8 tammikuun 2024 7:00

Halpa-Halli-ketju siirtää kiinteistönsä ARE Cloudin vastuulliseen valvontaan

Talotekniikkayritys ARE ja Halpa-Halli aloittivat rakennusautomaation pilvipalvelimia koskevan yhteistyön. ARE Cloud -pilvipohjainen palvelu asennetaan Halpa-Hallin yli 30 kiinteistöön.

ARE Cloud toimii rakennuksen käyttöliittymänä ja tiedonkeruujärjestelmänä, joka tuo kiinteistöjen datan nopeasti nähtäville ja hyödynnettäväksi.

”ARE Cloud -pilvipalvelu säästää energiaa ja aikaa. Eri puolella Suomea sijaitsevien kiinteistöjen olosuhteita tai kiinteistönhallintaan liittyviä asioita voi seurata näppärästi tietokoneella tai puhelimella. Mahdollisiin ongelmakohtiin tai muutettaviin asioihin voi puuttua ripeästi satojen kilometrien päästäkin, ilman siirtymistä kiinteistökohteiden välillä”, kertoo ARE:n teknologiapäällikkö Matti Välitalo kertoo.

Helppokäyttöiseen järjestelmään voi integroida eri-ikäisiä ja eri merkkisiä automaatiojärjestelmiä. ARE Cloud mahdollistaa myös pörssisähkön hinnan mukaiset tai sääennusteen mukaan ennakoivat ohjaukset.

Halpa-Hallin yhteistyö laajeni automaatioratkaisuihin

Suomalainen kauppaketju Halpa-Halli toimii valtakunnallisesti 35 kiinteistössä. Yhteistyö ARE:n ja myymäläketjun välillä käynnistyi jo vuonna 2015 taloteknisillä huoltosopimuksilla, ja vuoden 2023 alusta ARE:n vastuulle siirtyi myös myymäläketjun kylmätekniikan huolto. Sopimus ARE Cloudin käyttöönotosta tehtiin 2022–2023 vuodenvaihteessa ja asennustyöt ympäri Suomen ovat parhaillaan käynnissä.

”Olemme panostaneet kiinteistöissämme energiatehokkuuteen, ja ARE Cloud on merkittävässä roolissa saavuttamissamme energiansäästöissä. Oma arki on helpottunut, kun kiinteistöjen energiaseurantaa tehdä helposti yhdellä näkymällä. ARE:n tarjoama palvelu sopii kiinteistöstrategiaamme, jossa tarkoituksenamme on tehdä kattavaa kiinteistönhallintaa keskitetysti. ARE Cloudin alle saimme eri kiinteistöissämme olleet erilaiset järjestelmät”, Halpa-Hallin kiinteistöpäällikkö Joonas Kontio sanoo.

Yhtenä esimerkkinä ovat vastasaneeratut kiinteistöt, joiden toimintaa seurataan alkuvaiheessa tarkasti.

”Muun muassa sitä, miten uudelleen asennetut koneet lähtevät käymään kohteissa, on erittäin helppoa seurata puhelimella päivän mittaan”, Kontio kertoo.

”Energiansäästöratkaisuihin paneutuminen kannattaa, sillä päästövähennyksiä saadaan syntymään pitkällä aikavälillä. ARE Cloud helpottaa kiinteistöjemme tilanteiden seuraamista ympäri Suomen. Kiinteistöistämme on siirretty jo toistakymmentä kohdetta ARE Cloudin alle, ja työ jatkuu edelleen.”