Hyppää sisältöön
  • Tiedotteet
-

18 syyskuun 2019 6:30

Hemsö valitsi Aren Turun sote-kiinteistöjensä ylläpito- ja huoltokumppaniksi

Are on solminut sopimuksen Hemsön sote-kiinteistöjen ylläpidosta ja huollosta. Sopimuksen myötä myös yhteistyö Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa laajenee, sillä he manageroivat Hemsön sote-kiinteistöjä.

Hemsö osti keväällä Turun kaupungilta 18 sosiaali- ja terveyskiinteistöä, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on reilut 80 000 neliömetriä. Kiinteistöissä toimii Turun kaupunginsairaala, neljä hoivakotia, terveysasema sekä muita terveydenhuollon kiinteistöjä. Kiinteistöjen pääkäyttäjiä ovat Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

-Hemsön strategiaan kuuluu kiinteistöjen pitkäaikainen ja vastuullinen omistaminen, joka tarkoittaa osaltaan luonnollisesti myös sitä, että haluamme löytää oikeat yhteistyökumppanit varmistamaan ylläpidon laatua. Are isona ja vahvasti teknisenä osaajana oli mainio kumppanivalinta tähän monipuoliseen kiinteistökokonaisuuteen, perustelee Hemsön Property Manager Mika Kvist.

Turun Teknologiakiinteistöt ryhtyy manageroimaan Hemsön Turun sosiaali- ja terveyskiinteistöjä syyskuun alusta alkaen. Are on toiminut Turun Teknologiakiinteistöjen pitkäaikaiselle talotekniikkakumppanina, joten yhteistyön laajeneneminen on luonnollinen jatkumo yhteistyölle.

-Aren ihmiset ovat kiinteä osa omaa porukkaamme. Olemme onnistuneet rakentamaan yhdessä organisaation, jossa kiinteistöjä kehitetään tuottaen arvoa sekä omistajille että käyttäjille, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen palvelu- ja kiinteistöjohtaja Olli Rosenberg.

-Hemsön kanssa solmittu sopimus on meille merkittävä askel kohti entistä tiiviimpää yhteistyötä Teknologiakiinteistöjen kanssa. On hienoa, että Hemsö luottaa organisaatiomme osaamiseen ja pääsemme hyödyntämään terveydenhuoltokiinteistöjen ylläpidosta kertynyttä kokemusta pitkäaikaisen kumppanimme kanssa, toteaa Turun ylläpidon yksikönpäällikkö Lassi Kulo.

Are tuntee terveydenhuollon kiinteistöihin liittyvät haasteet ja erityispiirteet koko kiinteistön elinkaarella. Ylläpito- ja huolto kumppanuuksien lisäksi Are on mukana merkittävissä sairaalarakentamisen alliansseissa, kuten ITU 2022-Laajennushankeessa, jossa toteutetaan Lapin keskussairaalan laajennus, Bothnia High 5 – projektiallianssissa, jossa rakennetaan H-uudisrakennusta Vaasan keskussairaalalle sekä KYS Uusi Sydän 2025 – projektissa, jossa peruskorjataan Kuopion yliopistollisen pääsairaalan vuodeosastotorni sekä rakennetaan uusi kymmenenkerroksisen sairaalatorni.

Lisätietoja:
Lassi Kulo, yksikönpäällikkö, ylläpito- ja huoltopalvelut, puh. 040 300 5867, lassi.kulo@are.fi