Hyppää sisältöön
Kuva: Nordic Choise Hotels -mediapankki
  • Uutiset
-

18 elokuun 2020 11:03

Hyvää yötä ja huomenta – Arelaiset tekevät Clarionista viihtyisän

Helsingin Jätkäsaareen nousi neljä vuotta sitten Clarionin luksushotelli, joka kohoaa näyttävästi kaupunkisiluetin yläpuolelle. Tämä maamerkki on ollut toimintansa alusta asti myös arelaisten työpaikka, sillä Are on vastannut alusta asti kiinteistön ylläpidosta ja teknisistä huolloista.

Mikä kohde?

Designhotelli Clarion valmistui Helsingin Jätkäsaareen vuonna 2016. Hotelli koostuu kahdesta eri tornirakennuksesta ja hotellin vieressä sijaitsevasta Lars Sonckin suunnittelemasta vanhasta makasiinikokonaisuudesta, joka on remontoitu kongressikeskukseksi.

Jätkäsaaren maamerkiksi kohoavassa, 78 metriä korkeassa hotellissa on 16 kerrosta, 425 huonetta ja 15 kokoustilaa ja sen katolla sijaitsee Sky Room -näköalabaari. Clarionin ylimmässä kerroksessa on kuntosali, sauna ja kattouima-allas.

Mitä erityistä talotekniikan kannalta?

Hotellin katolla sijaitsee ulkouima-allas, vastaavaa ei ole Suomessa missään muissa hotelleissa. Uudessa hotellissa myös talotekniikka on uutta ja teknisesti edistyksellistä.

Arelaisten rooli

Are vastaa kiinteistön ylläpidosta ja teknisistä huolloista. Clarionissa työskentelee täysipäiväisesti kaksi kiinteistönhoitajaa. Heidän lisäkseen Arella on 24/7-päivystys. Kiinteistönhoitajat hoitavat päivittäiset huoneiden vikakorjaukset ja sen lisäksi huoltokirjatehtävät huoltosuunnitelman mukaisesti. Päivystyksen tyypillisiä käyntejä ovat esimerkiksi paloilmoittimiin liittyvät hälytykset ja erilaiset olosuhdehälytykset.

”Clarioniin tullaan viihtymään, olipa kyse sitten hotelliyöpymisestä tai kokouksista tai muista tapahtumista. Me arelaiset osaltamme vastaamme siitä, että vieraat viihtyvät, he nukkuvat hyvin ja heräävät virkeinä, kun hotellihuoneessa on sopiva lämpötila ja ilma on raikasta. Tunnemme talon kuin omat taskumme, sillä olemme tehneet kiinteistöissä töitä alusta asti”, kertoo asiakkuuspäällikkö Matti Metsä.