Hyppää sisältöön
  • Tiedotteet
-

2 marraskuun 2020 7:49

Katja Pekkanen Aren Projektit-toiminnon johtajaksi

Katja Pekkanen aloittaa 18.1.2021 Aren Projektit-toiminnon johtajana ja Aren johtoryhmän jäsenenä. Katjan monipuolinen ja vahva kokemus sekä projektitehtävistä että liiketoiminnan johtamisesta luovat erinomaiset edellytykset projektiliiketoiminnan kehittämiselle yhdessä arelaisten kanssa.

Katja Pekkanen on toiminut viimeksi NRC Group Finland Oy:ssä (ent. VR Track Oy) kunnossapitotoiminnasta vastaavana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Hänellä on laaja kokemus sekä rakentamisen että kunnossapidon projektitoiminnoista. Linjaorganisaation johtotehtävien lisäksi hän on toiminut ison allianssihankkeen projektipäällikkönä. Koulutukseltaan Katja on diplomi-insinööri ja filosofian maisteri.

– Olen koko urani työskennellyt monenlaisissa tehtävissä rautatie- ja raitiotieinfraan liittyvissä rakentamisen ja kunnossapidon projekteissa. Myös Aressa projektit ovat liiketoiminnan ytimessä, joten kaiken kehittämisen tavoitteena on entistä jouhevamman ja tuottavamman projektitoiminnan mahdollistaminen. Uskon, että tuon mukanani tuoreita ajatuksia projektitoiminnan kehittämiseksi. Ensin haluan tietysti ymmärtää, miten projekteja Arella tänä päivänä tehdään, Katja kertoo.

Katja Pekkasen rekrytointi tukee Aren seuraavalle strategiakaudelle asetettuja tavoitteita projektiliiketoiminnan kehittämisen ja yhteisten toimintamallien osalta sekä Suomessa että Ruotsissa.

– Kyseessä on meille strategisesti merkittävä askel, kun saamme Projektit-matriisin tukemaan liiketoimintaamme. Katjalla on monipuolinen liiketoimintaosaaminen ja kyvykkyys johtaa ihmisiä uusiin toimintatapoihin. Kun yhdistämme Projektit-matriisiin Katjan vahvan profiilin, hankekehityksen ja Sensus-osaamisen sekä Aren liiketoiminnan projektiosaamisen, saamme erinomaisia tuloksia aikaan yhdessä, Are-konsernin toimitusjohtaja Heikki Pesu sanoo.

Fakta:
Asuu Vantaalla
Viimeisin työhistoria:
2020 Kunnossapitoliiketoiminnan johtaja, NRC-Group
2017 Projektijohtaja, NRC-Group (VR Track Oy)
2014 Kunnossapitoliiketoiminnan johtajana, VR Track Oy
Työuran alussa hankkinut käytännön kokemusta projekti-insinöörin ja -päällikön tehtävistä eri hankkeissa.
Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi tytärtä
Vapaa-aikanaan harrastaa aktiivisesti liikuntaa, mm. jalkapalloa ja salibandyä