Hyppää sisältöön
Allianssisopimuksen allekirjoitustilaisuus pidettiin Rovaniemellä 3.2.2020.
  • Uutiset
-

4 helmikuun 2020 7:56

Lapin keskussairaalan laajennushanke siirtyy suunnittelupöydältä rakentamisvaiheeseen, Are jatkaa allianssin talotekniikkakumppanina

Vuoden kestäneen allianssin kehitysvaiheen päätteeksi Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on allekirjoittanut keskussairaalan laajennushankkeen toteutusvaiheen allianssisopimuksen. Toteutusvaiheen käynnistyminen tarkoittaa, että Lapin keskussairaalan laajennushanke siirtyy suunnittelupöydältä rakentamisvaiheeseen. Allianssin kuuman sairaalan tavoitekustannukseksi asetettiin 95 259 223 euruoa. Kuuma sairaala sisältää päivystyspoliklinikan ja tarkkailun, leikkaus- ja anestesiaosaston, teho-valvontaosaston, sairaala-apteekin lääkkeenvalmistustiloineen, välinehuollon, ensihoidon tilat sekä logistiikkavaraston. Laajennushankkeen arvo on kokonaisuudessaan 138 miljoonaa euroa. Kuuman sairaalan ja psykiatrisen sairaalan talotekniikan osuus on noin 36 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt kuuman sairaalan osalta käynnistyivät viime kesänä valmistelevilla töillä ja alkavat toden teolla huhtikuun 2020 alussa. Kuuma sairaala otetaan käyttöön lohkoittain maaliskuun 2022 ja tammikuun 2023 välillä. Psykiatrisen sairaalan rakentaminen aloitetaan keväällä 2021 ja suunniteltu valmistuminen on tammikuussa 2023. Työn alla olevan pysäköintitalon suunniteltu valmistuminen on kesä-heinäkuun vaihteessa 2020.

– Allianssin kehitysvaiheen aikana kaikki osapuolet, myös urakoitsijat, ovat tehneet tiivistä yhteistyötä suunnitelmien edistämiseksi. Siten olemme varmistaneet vaativan hankkeen suunnitelmien mahdollisimman hyvän toteutettavuuden ja tarkoituksenmukaisuuden. Yhteisesti etsityillä ratkaisuilla on varmistettu kaikkien osapuolten sitoutuminen hankkeen toteuttamiseksi, sanoo laajennushankkeesta vastaava projektinjohtaja Janne Keskinarkaus Lapin sairaanhoitopiiristä.

Talotekniikka näyttelee yhä suurempaa roolia rakennushankkeissa. Lapin keskussairaalan allianssissa talotekniikkakumppani on nostettu allianssin varsinaiseksi jäseneksi rakennusurakoitsijan rinnalle.

– Toteutettaessa sairaalaympäristön taloteknisesti vaativia leikkaussali- ja puhdastilaympäristöjä on allianssimallin tiivis yhteistyö suunnittelijoiden, toteutusorganisaation ja käyttäjien välillä avainasemassa, aluejohtaja Jouni Riikola toteaa.

Allianssisopimuksen osapuolia Lapin sairaanhoitopiirin lisäksi ovat VERSTAS Arkkitehdit Oy, YIT Suomi Oy, Are Oy, Granlund Oy, WSP Finland Oy, Geobotnia Oy ja L2 Paloturvallisuus Oy. Allianssikumppaneiden lisäksi hankkeessa rakennuttajakonsulttina ja valvojana toimii Prodeco Oy Lappi, joka on osa A-insinöörit konsernia.

Lisätietoja:
Jouni Riikola, aluejohtaja, Are Oy, p. 040 749 6534, jouni.riikola@are.fi

Are on Suomessa perustettu perheyritys, jolla on yli sadan vuoden kokemus talotekniikasta.  Tarjoamme ratkaisuja ja palveluita kiinteistön koko elinkaarelle aina uudiskohteiden talotekniikkaurakoinnista, ylläpitoon ja huoltoon, modernisointiin ja korjausrakentamiseen. Työskentelemme tiiviisti yhdessä asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut, oli kyseessä sitten toimisto, kauppakeskus, hotelli, sairaala, asuinkiinteistö tai teollisuuslaitos. Panostamme älykkääseen talotekniikkaan, jolla varmistamme asiakkaillemme energiatehokkaat tilat ja tilojen loppukäyttäjille miellyttävät sisäolosuhteet, kustannustehokkaasti toteutettuina. Arella on toimintaa kolmessa maassa ja yhteensä noin 3 200 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Pietarin alueella Venäjällä. Koko konsernin liikevaihto on noin 450 miljoonaa euroa (pro forma). Olemme osa Conficap-konsernia.