Hyppää sisältöön
Kuva: Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY
  • Tiedotteet
-

24 marraskuun 2022 1:15

RIL-palkinto 2022 ARE:n tekniselle taidonnäytteelle

Valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio RIL ry jakaa vuosittain RIL-Palkinnon. Palkinto jaetaan rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista.

RIL-Palkinnolla palkittavan työn tai hankkeen katsotaan lisäksi edistäneen kilpailuaikana parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme.

Kansanedustaja Elina Valtonen valitsi Blominmäen jätevedenpuhdistamon RIL-Palkinnon 2022 voittajaksi neljän finalistin joukosta.

”Blominmäen jätevedenpuhdistamo on uraauurtava, maailman tasollakin huippuluokan hanke. Se on poikkeuksellisen vaativa ja laadukas, maan alle rakennettu insinöörityön taidonnäyte. Siinä yhdistyvät toimivaksi kokonaisuudeksi useat tekniikan eri osa-alueet. Jäteveden puhdistus on konkreettista Itämeren suojelua ja kaupunkikehitystä parhaimmillaan – yhdistettynä energiaviisaisiin ratkaisuihin. Kyseessä on lämmöntuotannon osalta 100-prosenttisesti ja sähkön suhteen 70-prosenttisesti omavarainen hanke”, Valtonen kertoi voittajavalinnastaan.

”On ollut kunnia olla mukana toteuttamassa Blominmäen jätevedenpuhdistamoa. Tämä hieno tunnustus kuuluu kaikille, jotka työskentelivät hankkeen parissa. Erityisesti haluan kiittää ammattitaitoisia asentajia ja työnjohtoa. Ilman heitä ei tämän kokoluokan ja vaatimustason hanke ei olisi koskaan onnistunut”, kiittää ARE:n projektijohtaja Jukka Järvinen.

ARE oli mukana toteuttamassa myös vuonna 2020 RIL-Palkinnon saanutta Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamistyötä.

Blominmäen jätevedenpuhdistamon osapuolet:

Lue RIL ry:n tiedote kokonaisuudessaan: www.ril.fi

Lisätietoja:
Jukka Järvinen
projektijohtaja, ARE
jukka.jarvinen@are.fi