Hyppää sisältöön
  • Uutiset
-

8 elokuun 2023 10:00

Talotekniikan ammattilainen harrastaa huipulla – ARE:n kiinteistönhoitaja tähyää kehonrakennuksen ammattilaisareenoille

Jos työ ja harrastaminen alkavat tuntua yhdeltä ja samalta, on aika suunnata uusiin haasteisiin. Näin tuumasi viime vuonna kuntosaliyrittäjä Timo Pikkala, jonka vapaa-aikakin kului salilla kehonrakennusta treenatessa. Uusi mielenkiintoinen ammatti löytyi talotekniikkayritys ARE:lta.

Talotekniikka-alalla Timoa kiinnostivat monipuoliset kiinteistönhoitajan työt, eikä puolen vuoden aikana yllätyksiä ole tullut vastaan.

”Tiesin ARE:n yrityksenä jo entuudestaan, joten tiesin minkälaiseen yritykseen olin hakemassa töihin. Heti aloituksesta lähtien kaikki on edennyt sujuvasti. Asiat oli järjestetty hyvin heti perehdytyksestä lähtien. Porukassamme on todella hyvä ryhmähenki ja tiimiin voi luottaa – jos apua tarvitsee, sitä varmasti myös saa”, Timo kiittää.

Tekemästään alan vaihdosta Timolla on pelkästään hyvää sanottavaa, ja kiinteistönhoitajan tehtävät ovat mukavan vaihtelevia.

”Osasin jo etukäteen arvella, että uudessa työssä haasteita tulee totta kai vastaan, mutta kaikesta on maalaisjärjellä selvitty. Työn mielenkiintoa lisäävät sen tarjoamat rajattomat kehittymismahdollisuudet.”

Vaikka Timo kehuukin jokaisen työpäivän olevan erilainen, tuovat rutiininomaiset tehtävät arkeen tietyn järjestyksen.

”Minulla on muutama oma kohde, toimin muun muassa palvelutalo Pihapihlajan vastuullisena kiinteistönhoitajana. Tehtävät kohteissa ja liikkuminen kohteiden välillä täydentävät työpäiviä. Lisäksi omien tehtävien ohella jelpitään työkavereita, jos sellainen tarve on.”

Timon positiivinen asenne on huomattu työyhteisön lisäksi asiakkaiden keskuudessa, josta iloinen ja avulias kiinteistönhoitaja on saanut poikkeuksetta kiitoksia. Elämässään Timo kertoo seuraavansa mottoa, että jokaisesta asiasta löytyy aina jotain positiivista.

”Ja aina voi olla toisille ystävällinen, se ei maksa mitään”, Timo hymyilee.

Tähtäimessä ammattilaiskentät

Vapaa-ajallaan Timo kilpailee kehonrakennuksessa mestaruustasolla. Treenaamisessa seurataan kilpailukalenterin asettamia aikatauluja, mutta uusi työ on tuonut pientä muutosta myös arki-iltojen harjoitteluun.

”Kiinteistönhoitajan monipuolinen ja hyötyliikuntaa tarjoava työ takaa, että kilpailuihin valmistautuessa ei juoksumatolle tarvitse iltaisin nousta. Rasvanpoltossa tärkeää on arkiaktiivisuus, ja tiukan treeniohjelman vaatimat aerobiset kilometrit täyttyvät työpäivien aikana ja mukavien työtehtävien parissa huomaamatta”, Timo nauraa.

Kehonrakennuksessa kilpailemisen Timo aloitti jo vuonna 1989. Muutaman vuoden kilpailemisen jälkeen ja lasten ollessa pieniä intensiivinen treenaaminen jäi vähemmälle, mutta lajista oli muodostunut jo elämäntapa. Viime vuosina harjoittelumäärät ovat kasvaneet ja kilpailukentät kutsuvat useana viikonloppuna vuodessa. Tällä hetkellä Timo kisaa yli 90 kg:n raskaassa sarjassa.

Aikaisempina vuosina napatut SM-mitalit odottavat täydennystä kokoelmiin syyskuussa järjestettävistä SM-kisoista. Kauden tähtäin on kuitenkin ulkomailla, jonne pääsemiseen tarvittavan näytön Timo sai heinäkuussa Masters +40 -sarjan voitolla. Elokuussa on edessä Amateur Olympia -kilpailut Romaniassa, ja marraskuussa odottaa kauden päätavoite; Italiassa järjestettävä Euro Masters. Sieltä on mahdollista saada Masters Pro- eli ammattilaiskortti.

”Kehonrakennuksen ammattilaisuus toisi mukanaan kovempia kansainvälisiä kisoja, mutta muuten arki jatkuisi samanlaisena. Tavoitteellinen treenaaminen ja työni kiinteistönhoitajana tukevat toisiaan erinomaisesti.”