Hyppää sisältöön
Aren energiamanageri auttaa pienentämään kiinteistöjen hiilijalanjälkeä
  • Tiedotteet
-

27 huhtikuun 2021 7:58

Talotekniikkayritys Are laajentaa energiahallinnan palveluitaan tuomalla markkinoille energiamanagerin

Are täydentää älykkään ylläpidon ja huollon palveluvalikoimaansa energiamanageerauksella. Tavoitteena on pienentää asiakkaiden hiilijalanjälkeä tarjoamalla ratkaisuja kiinteistöjen energiahallintaan ja -optimointiin.

Rakennuksissa käytetään lähes 40 prosenttia kaikesta Suomessa kulutettavasta energiasta ja ne aiheuttavat yli 30 prosenttia päästöistä. Ei siis ihme, että kiinteistöalalla kestävä kehitys koetaan entistä tärkeämpänä ja merkityksellisempänä painopisteenä. Käytön aikaisista ilmastopäästöistä suurin osa tulee kiinteistössä kulutetusta energiasta, joten energian käytön vähentäminen on paras tapa vähentää päästöjä. Aren uusi Energiamanageri -palvelukokonaisuus edesauttaa asiakkaita saavuttamaan heidän ilmastotavoitteensa kiinteistön koko elinkaaren ajan optimoimalla kiinteistön energiatehokkuutta ja olosuhteita.

– Arelle yhdeksi kestävämpää kiinteistön ylläpitoa tukevaksi ratkaisuksi on kehitetty energiamanageeraus. Energiamanageri on henkilö, joka kerää yhteen kaikkien sidosryhmien ja kiinteistöjen energiaan liittyvän toiminnan, huolehtii tiedonkulusta ja ohjaa energiajohtamista. Hän tekee asiakkaalle myös kehitysehdotuksia energiatehokkuuden parantamiseksi, Aren asiakkuusyksikönpäällikkö Timo Lilja kertoo.

Energiamanageeraus tuo kiinteistöpalveluihin läpinäkyvyyttä. Toiminnan kehittäminen näkyy esimerkiksi energiatehokkuuden parantumisena, kustannussäästöinä sekä kehitys- ja toimenpide-ehdotuksina. Energiamanageraus tuo asiakkaalle huolettomuutta, kun Aren energiamanageri tukee, ohjaa, kehittää ja varmistaa kiinteistön energiataloutta ja toimii energiakokonaisuuden hallitsijana.

Testatusti tehokas tapa pienentää hiilidioksidipäästöjä

Are toimittaa Helsingissä seitsemän kiinteistön muodostamaan kortteliin energiamanageerausta. Sen ja teknisen huollon yhteistyön ansiosta korttelin kokonaisenergian kulutus laski viime vuonna noin 17 % vuoteen 2019 verrattuna, yhteensä 3 800 MWh. Tämä vastaa 200 sähkölämmitteisen omakotitalon energiankulutusta (19 MWh/v). Energiakustannukset pienenivät noin 230 000 €.

Lisätietoja: 
Are Oy, kehityspäällikkö Harri Launo, p. 040 300 6545, harri.launo@are.fi