Hyppää sisältöön
Perheyritys Are on panostanut pitkäjänteisesti kannattavaan kasvuun
  • Tiedotteet
-

4 toukokuun 2021 8:30

Talotekniikkayritys Are ostaa Kylmä-2000 Oy:n ja laajentaa kylmätekniikan palvelutarjoamaansa Suomessa

Are ostaa Kylmä-2000 Oy:n, joka on yksi Suomen johtavista kylmäalan yrityksistä. Yritysoston myötä Are vahvistaa kylmätekniikan osaamistaan erityisesti kaupan kylmässä. Yritys jatkaa toimintaansa omalla nimellään osana Are-konsernia.

Perheyritys Are on panostanut pitkäjänteisesti kannattavaan kasvuun. Vuonna 2019 Are laajeni Ruotsiin ostamalla perheomisteisen Kungälvs Rörläggerin ja laajensi siellä toimintaansa seuraavana vuonna hankkimalla Climat80 Gruppen talotekniikkakonsernin. Nyt Are jatkaa palvelutarjoamansa laajentamista Suomessa ostamalla Etelä-Suomen alueella toimivan Kylmä-2000 Oy:n. Yritys työllistää noin 50 ammattilaista ja sen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa.

Yritysoston ansiosta Aren kylmätekniikan asennus- ja huoltopalveluiden osaaminen laajenee merkittävästi.

– Uskomme kylmämarkkinan kasvuun tulevaisuudessa. Kylmätekniikka on osa-alue, joka vaatii erityisosaamista ja johon vaikuttavat muun muassa kiinteistöjen energiatehokkuusvaatimukset. Yhdessä olemme entistäkin vahvempi ja monipuolisempi toimija, toteaa Aren toimitusjohtaja Timo Kohtamäki.

Molempia yrityksiä yhdistää perheyrittäjyyden lisäksi halu kehittää palveluita ketterästi ja asiakaslähtöisesti. Kylmä-2000 on yli kolmenkymmenen vuoden aikana kasvattanut ja kehittänyt yrityksensä liiketoimintaa.

–On hienoa liittyä osaksi Area, joka alan johtavana toimijana tarjoaa meille mahdollisuuden auttaa asiakkaitamme entistä laajemmin. Meille oli tärkeää saada omistaja, joka sitoutuu säilyttämään toiminnallemme tyypillisen ketteryyden, sanoo Juha Savolainen, yksi Kylmä 2000-Oy:n entisistä omistajista.

Yritys jatkaa toimintaansa omalla nimellään osana Are-konsernia. Solmittu yrityskauppa ei aiheuta henkilöstövaikutuksia tai muutoksia toimivaan johtoon.

Lisätietoja: Are Oy, Timo Kohtamäki, toimitusjohtaja
Tiedustelut viestintäpäällikkö Maiju Nupposen kautta
maiju.nupponen@are.fi
+358 (0)40 300 5995

Kylmä 2000 Oy, Juha Savolainen
juha.savolainen@ kylma2000.fi
+358 (0)44 346 9982