Hyppää sisältöön
Enerz on yksi nopeimmin kasvaneista energiatehokkuusalan yrityksistä, joka tarjoaa energiatehokkuuspalveluja liike-, toimisto-, hotelli-, ostoskeskus- ja teollisuuskiinteistöihin.
  • Tiedotteet
-

2 tammikuun 2023 11:00

Talotekniikkayritys ARE ostaa osake-enemmistön energiatehokkuusratkaisuja tarjoavasta Enerzistä

ARE ostaa 77 %:n osake-enemmistön energiatehokkuushankkeisiin, etähallintaan ja rakennusautomaatioon keskittyneestä Enerzistä. Enerz työllistää noin 40 korkeasti koulutettua asiantuntijaa ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2022 on noin 8 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi Baltian maissa.

Enerz on yksi nopeimmin kasvaneista energiatehokkuusalan yrityksistä, joka tarjoaa energiatehokkuuspalveluja liike-, toimisto-, hotelli-, ostoskeskus- ja teollisuuskiinteistöihin. Erikoisuutena ovat edistyneet ja innovatiiviset automaatioratkaisut sekä niihin liittyvä ohjelmointi ja esivalmistus. Yritysosto tukee ARE:n strategiaa ja uudistunutta toimintamallia, jossa sekä energiaratkaisut että rakennusautomaatio on valittu tulevien vuosien kasvuteknologioiksi.

”Energiakriisi ja ilmastonmuutos ovat kiihdyttäneet investointeja kiinteistöjen vähäpäästöisiin ja energiatehokkuutta parantaviin ratkaisuihin. Suomessa 70 prosenttia rakennuksista on rakennettu ennen 2000-lukua, joten valtaosa rakennuksistamme on siis isompien tai pienempien energiatehokkuutta parantavien toimenpiteiden tarpeessa. Enerz on kehittänyt energiahankkeisiin edistyksellisen ja kustannustehokkaan palvelumallin, jonka avulla pystymme auttamaan sekä nykyisiä että uusia asiakkaitamme energiatehokkuuden varmistamisessa vielä aiempaa tehokkaammin”, ARE:n toimitusjohtaja Jarno Hacklin kertoo.

Enerz toteuttaa energiahankkeet suunnittelusta toteutukseen selkeällä palvelukonseptillaan, jossa myös todennetaan saavutetut energiasäästöt ja päästövähennykset.

”Toteutetuissa hankkeissa energiakulutus on pystytty puolittamaan, joten näillä energiahinnoilla takaisinmaksuajat ovat todella lyhyitä ja sijoitetun pääoman tuotto keskimäärin yli kaksikymmentä prosenttia. Tarjoamme asiakkaillemme myös energiansäästötakuun, joka pienentää asiakkaan riskejä. Enerzin mission mukaisesti jatkamme kestävien energiaratkaisujen kehittämistä kiinteistöjen energiantarpeiden kattamiseksi”, kertoo Enerzin toimitusjohtaja Rene Zidbeck.

Enerz jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana ARE:a

Enerz jatkaa toimintaansa omalla brändillään itsenäisenä osana ARE-konsernia. Solmittu yrityskauppa ei aiheuta henkilöstövaikutuksia. Enerzin toimitusjohtaja Rene Zidbeck jatkaa tehtävässään ja pysyy vähemmistöosakkaana. Zidbeck nimitetään ARE:n laajennetun johtoryhmän jäseneksi ja hän raportoi tehtävässään Hacklinille.

“ARE:n kanssa voimme tarjota molempien yhtiöiden asiakkaille entistä kattavampia palveluita koko kiinteistön elinkaarelle. Suomalaisena perheyhtiönä ARE on Enerzille oikea kumppani, joka pystyy tarjoamaan leveämmät hartiat kasvumme tueksi. Yhdessä pystymme vauhdittamaan vihreää siirtymää ja auttamaan asiakkaitamme pääsemään vastuullisuustavoitteisiinsa”, Zidbeck sanoo.

Lisätiedot:
Jarno Hacklin, toimitusjohtaja, ARE
Rene Zidbeck, toimitusjohtaja, Enerz
Tiedustelut viestintäpäällikkö Maiju Nupposen kautta
maiju.nupponen@are.fi
+358 (0)40 300 5995