Hyppää sisältöön
Uusi Assi korvaa valmistuttuaan nykyisen Kanta-Hämeen keskussairaalan (kuva: Ahveniston sairaala).
  • Tiedotteet
-

17 huhtikuun 2023 5:00

Talotekniikkayritys ARE valittiin Ahveniston sairaalahankkeeseen

Ahveniston sairaalan päätoteuttaja Skanska Talonrakennus Oy valitsi ARE:n kantasairaalan osastorakennuksen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja sähkötöiden urakoitsijaksi. Sopimuksen arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

Hämeenlinnaan nouseva Ahveniston sairaala toteutetaan allianssihankkeena, ja Skanska Talonrakennus Oy toimii Kanta-Hämeen hyvinvointialueen allianssikumppanina. Ahveniston sairaala, eli Assi, korvaa valmistuttuaan nykyisen Kanta-Hämeen keskussairaalan.

Assin suunnittelussa on huomioitu ympäristö- ja energiatehokkuus monesta näkökulmasta. Sairaala on käyttö-, huolto-, energia- ja elinkaarikustannuksiltaan edullinen, ja sen monikäyttöiset tilat joustavat rakennuksen elinkaaren aikana. Assissa hyödynnetään sähköisiä palveluita ja innovatiivista teknologiaa, joilla luodaan puitteet parhaalle mahdolliselle hoidolle. ARE toteuttaa sairaalan vuodeosaston LVIS-työt sekä lisäksi sairaalan elektiivisen, eli valinnaisaikaisen osaston LV-työt.

”ARE:lla on paljon kokemusta suurista ja vaativista sairaalahankkeista ympäri Suomen ja olemme iloisia päästessämme toteuttamaan myös Assi-sairaalaa”, ARE:n yksikönjohtaja Mikko Räsänen kertoo.

Assi-sairaalan rakennustyöt alkoivat vuonna 2021, ja valmistuminen on arviolta vuonna 2025. Sairaalan käyttöönotto on vuonna 2026.

”Assi on potilaslähtöisesti suunniteltu tulevaisuuden sairaala, joka vastaa nykypäivän hoitotarpeisiin tarjoamalla palvelut saman katon alta. Skanskalla on ARE:n tavoin kokemusta monesta sairaalahankkeesta, ja uskomme kokemuksemme ja osaavan yhteistyömme auttavan menestyksekkään lopputuloksen syntymisessä”, Skanska Talonrakennus Oy:n Matti Lassila sanoo.

Lisätiedot:
Mikko Räsänen
yksikönjohtaja, ARE
p. 050 408 3270
mikko.rasanen@are.fi

Matti Lassila
Skanska Talonrakennus Oy
p. 050 357 1999
matti.lassila@skanska.fi