Hyppää sisältöön
Technopolis Asemakeskus nousee Tampereen Peltokadulle. Kuva: Skanska
  • Tiedotteet
-

18 lokakuun 2018 10:17

Tampereen Technopolis Asemakeskuksen talotekniikka toteutetaan energiatehokkaalla Are Sensuksella

Skanska rakentaa Technopolikselle uuden, korkeatasoisen toimistokokonaisuuden Tampereen keskustaan. Skanska on valinnut Aren toteuttamaan Technopolis Asemakeskuksen ensimmäisen ja toisen vaiheen LVIS –urakan. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kaksi tornia, joiden yhteenlaskettu koko on yli 21 100 bruttoneliömetriä. Toinen vaihe koostuu kahdeksankerroksisesta tornista, jonka koko on noin 12 700 bruttoneliömetriä. 

Technopolis Asemakeskuksen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu kaksi tornia, joista ensimmäinen on 9-kerroksinen ja toinen 10-kerroksinen. Ensimmäisen vaiheen on määrä valmistua vuoden 2019 loppuun mennessä. Tornien ylimpien kerrosten toimistoissa on myös oma kattoterassi. Suuret ikkunat tuovat paljon valoa jokaiseen toimistoon kaikissa kerroksissa. Toisen vaiheen rakennustyöt käynnistyvät syyskuun alussa, ja tornin rakentaminen saadaan päätökseen kesällä 2020.

Työnteon tavat muuttuvat, mutta nykyaikaisia monitilatoimistoja ei voi toteuttaa tilatehokkaasti kaikkiin rakennuksiin. Talotekniikka on avainasemassa, jotta käyttäjille pystytään tarjoamaan viihtyisä työympäristö korkealla tilatehokkuudella.

-Asemakeskuksen ilmanvaihto, valaistus, tilojen muunneltavuus, tietoliikenneratkaisut ja akustiikka ovat nykyaikaista huippuluokkaa. Are pystyi vastaamaan tiukkoihin vaatimuksiin, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n talotekniikka -tulosyksikön johtaja Markku Mäkinen.

Technopolis Asemakeskuksesta tulee moderni monitilatoimisto, jonka ympäristötehokkuustavoitteet ovat tiukat: hankkeelle haetaan kultatason LEED®-ympäristösertifikaattia.

-Ympäristönäkökohdat ovat nykyään yhä tärkeämpi valintakriteeri. Kohteeseen valittu Are Sensus -talotekniikkajärjestelmä hyödyntää rakennuksen käytössä syntyvää lämpökuormaa sekä ulkoilman viileyttä. Tästä syystä kiinteistön hiilijalanjälki pienenee merkittävästi, kertoo Tampereen aluejohtaja Jaakko Toivanen.

Lisätietoja: Are Oy, aluejohtaja Jaakko Toivanen, 040 300 5434, jaakko.toivanen@are.fi