Hyppää sisältöön
Kauppakeskus Redin tiloihin pystytetyllä turvaradalla arelaiset pääsevät kehittämään työturvallisuustaitojaan
  • Uutiset
-

14 maaliskuun 2022 6:00

Turvaradalla opitaan ennakoimaan työturvallisuutta

Työturvallisuus on tärkeä osa arelaisten päivittäistä työskentelyä, ja sitä pyritään jatkuvasti kehittämään. Tähän tarkoitukseen kauppakeskus Redin tiloihin on pystytetty turvarata, joka on avoinna ajanvarauksella kaikille arelaisille.

Turvarataan kuuluu kymmenen tehtäväpistettä, joissa on turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä tai tehtäviä. Aren tekninen manageri Niko Tatti suunnitteli turvaradan haastavat pisteet yhdessä Redin tiimissä toimivien Kim Nyströmin ja Janne Staden kanssa.

– Arelta pyydettiin kehitysajatuksia työturvallisuuteen liittyen, ja siitä turvaradan ideointi sai alkunsa. Turvaradalla pääsee testaamaan oikeissa tilanteissa, miten työ suoritetaan oikein. Kun turvaradan pisteiden työtehtäville joutuu valitsemaan oikeat suojaimet ja työvälineet, ne muistuvat paremmin mieleen myöhemmissä työtilanteissakin, Niko sanoo.

Rediin pystytetyllä turvaradalla on käynyt jo yli 100 arelaista. Välillä turvaradan tehtäviä on ollut tekemässä samanaikaisesti 10–15 kiinteistönhoitajaa, asentajaa ja huoltomiestä. Myös Vesivek Oy on osallistunut turvaradan sisältöön kattoturvallisuuteen liittyvällä tehtäväpisteellään. Vesivek kouluttaa Aren työnjohtajia kattoturvallisuuden osalta, ja työnjohtajat kouluttavat alaisensa.

Ennakoivaa turvallisuuden kehittämistä yhdessä asiakkaan kanssa

Kauppakeskus Redi tarjoaa tilat Aren turvaradalle. Are on toiminut kauppakeskus Redin huolto- ja ylläpitokumppanina jo vuodesta 2018 lähtien.

– Yhteisellä turvallisuustyöllä pystymme kehittämään sekä arelaisten, että kiinteistön käyttäjien turvallisuutta, Niko kertoo.

Redissä toimivan Aren tiimiläiset osaavat vetää radan läpi kävijöille ja käyntiajan voi varata etukäteen Nikolta (niko.tatti@are.fi).

Arella turvallisuustaso parantunut

Ennakoivan työturvallisuuden avulla turvallisuustaso on parantunut Arella merkittävästi. Ennakoiva työturvallisuus käsittää kaikki ne toimenpiteet, joilla voidaan välttää tapaturmatilanteisiin joutumista. Toimintojen suunnittelulla, harjoittelulla ja varautumisella voidaan vaaranpaikat havaita ennakkoon ja niissä osataan toimia oikein. 

– Rediin pystytetty turvarata on hyvä esimerkki yksiköiden tekemästä ennakoivan työturvallisuuden työstä. Rata tuo hyvin käytännönläheisesti esille ennakoivan työturvallisuuden tärkeyden. Nämä toimenpiteet parantavat myös asiakkaidemme turvallisuutta, Aren turvallisuuspäällikkö Mikko Tiainen kiittää.