Hyppää sisältöön
  • Uutiset
-

16 toukokuun 2024 10:44

Uusi Rakkaudesta rakennuksiin -podcast pureutuu rakennus- ja kiinteistöalan kestävään tulevaisuuteen

Pitääkö kestävämpiä kiinteistöjä suunnitellessa rakentaa uutta vai voidaanko vanhoja rakennuksia parsia paremmin palveleviksi? Voidaanko kiinteistöillä hillitä ilmastonmuutosta jo nyt? Entä kohdistuvatko tulevaisuuden kyberuhat teknistyvässä maailmassa koteihimme?

ARE:n uudessa podcastissa Rakkaudesta rakennuksiin keskustellaan kestävistä ratkaisuista, joilla kiinteistöt saadaan kukoistamaan nyt ja tulevaisuudessa. Podcastin juontaa Anna Perho ja mukana on kiinteistö- ja rakennusalan erikoisosaajia sekä kestävän kehityksen asiantuntijoita.

”Podcastin jaksojen aiheet pureutuvat strategiamme mukaisesti kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijuuteen, vastuullisuuteen ja tulevaisuuden teknologioihin. Olemme saaneet arelaisten keskustelukumppaniksi alan johtavia asiantuntijoita, jotka tarjoavat monipuolisia näkökulmia alaa puhutteleviin aiheisiin”, lupaa ARE:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maiju Nupponen.

Podcast-sarjan 6 jaksoa julkaistaan tulevien viikkojen aikana. Ensimmäinen kiinteistöjen vihreää siirtymää käsittelevä jakso on kuunneltavissa täältä. Jatkossa löydät jaksot yleisimmiltä podcastien kuunteluun käytetyiltä alustoilta sekä ARE:n sivuilta.

Kiinteistöt hillitsevät ilmastonmuutosta jo nyt – voiko se olla kannattavaakin?

Vihreä siirtymä pakottaa kiinteistöalan reagoimaan kestävän kehityksen vaatimuksiin. Kun halvan energian päivät ovat toistaiseksi päättyneet, alkaako kestävän kehityksen juhlapuheista vihdoin tulla todellisuutta kiinteistöissäkin? Miten kiinteistöalalla toteutetaan ekologisesti kestävää kehitystä siten, että se pysyy myös taloudellisesti mielekkäänä? Pitäisikö kestävät ratkaisut nähdä jopa myynti- ja markkinointivaltteina?

Anna Perhon kanssa vihreämpiä ratkaisuja ovat etsimässä ARE:n hankekehitysjohtaja Tuomas Hietala, ARE:n yksikönjohtaja Timo Lilja sekä Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Antti Ruuska. Vieraat kertovat, mitä konkreettisia muutoksia kiinteistöjen ympäristövastuu tuo mukanaan 5-10 vuoden sisällä.

Tulevien podcast-jaksojen aiheita:

2. Teknologian hyödyntäminen kiinteistöissä – uhka vai mahdollisuus?
3. Elinkaarikestävän kiinteistön ABC
4. Ilmastonmuutosta ei pääse pakoon edes rakennuksiin – kestävätkö rakennukset muuttuvat sääolosuhteet?
5. Millaista osaamista kiinteistöalalla tulevaisuudessa tarvitaan? Miten osaaminen muuttuu?
6. Rakennus- ja talotekniikka-ala: Mistä ollaan tultu ja minne menossa?