Hyppää sisältöön
Enni Ruuskanen on toiminut Arella nyt vajaan vuoden putkiasentajana huolto- ja ylläpitotehtävissä. ”Alan vaihtoa ei ole tarvinnut katua. Työ on kiinnostavaa ja monipuolista”, hän vakuuttaa. (Kuva: Taitotalo, Minna Moshnikoff)
  • Uutiset
-

22 marraskuun 2021 6:00

Vaihto putkiasentajaksi kannatti

Enni Ruuskanen vaihtoi ravintola-alan putkiasentajan töihin, eikä ole katunut päätöstään. Työ Arella on kiinnostava ja monipuolinen.

Enni Ruuskanen, 29, työskenteli 12 vuotta ravintola-alalla muun muassa esihenkilötehtävissä, mutta alan vaihto oli kytenyt mielessä jo pitkään. Äitiysvapaan jälkeen hän ryhtyi tuumasta toimeen ja lähti suorittamaan Taitotaloon talotekniikan perustutkintoa.

Kyse oli 1,5 vuoden aikuiskoulutuksesta, jossa Ruuskanen valitsi putkiasentajan osaamisalueen.

– Ammatti kiinnosti jo entuudestaan. Arvelin putkiasentajan työn sopivan minulle hyvin, sillä tykkään käytännönläheisestä työstä ja käsillä tekemisestä, Ruuskanen sanoo.

Opintoihin kuuluvaa työharjoittelupaikkaa hän haki Aresta, josta hän oli kuullut paljon hyvää yrityksessä työskentelevältä veljeltään ja tuttaviltaan.

– Opintojen päätyttyä minulle tarjottiin Arelta vakituista työtä. Tartuin ilman muuta tilaisuuteen.

Ruuskanen on toiminut Arella nyt vajaan vuoden putkiasentajana huolto- ja ylläpitotehtävissä. Lämmitys- ja vesijärjestelmien ohella työsarkaan kuuluu ilmanvaihtoon liittyviä asennuksia.

– Alan vaihtoa ei ole tarvinnut katua. Työ on kiinnostavaa ja monipuolista.

Kannustusta kokeneemmilta työkavereilta

Lapsiperheen arkea pyörittävä Ruuskanen arvostaa työnantajan joustavuutta esimerkiksi työajoissa. Työ on pääasiassa päivätyötä. Toisaalta aina välillä kohdalle sattuvat päivystysvuorotkaan eivät tuota ongelmia ravintola-alan epäsäännöllisiin työaikoihin tottuneelle työntekijälle.

Ruuskasen mukaan keittiötyössä kiire oli jatkuvaa. Sen sijaan putkiasentajana tahti on rauhallisempaa.

– Nautin työstä, jossa voi tehdä asioita huolellisesti ja harkitusti.

Nykyisen työpaikkansa parhaimpiin puoliin hän laskee kannustavan ilmapiirin. Myös uusi tulija otetaan tiimissä hyvin vastaan.

– Kokeneemmat työkaverit auttavat mielellään, jos tarvitsee neuvoa jonkin asian ratkaisuun.

Alan vaihtoon vaikutti myös palkkaus. Uransa alkuvaiheessa olevana putkiasentajana Ruuskanen tienaa suurin piirtein yhtä paljon kuin aiemmassa työssä keittiön esihenkilönä.

Putkiala on ollut perinteisesti miehinen, mutta alalle on alkanut tulla viime vuosina entistä enemmän myös naisia. Ruuskanen kannustaa hakeutumaan putkiasentajaksi, jos käsillä tekeminen ja rakennusala kiinnostavat.

– Alan hyviin puoliin voi laskea myös erinomaisen työtilanteen. Työllistyminen opintojen jälkeen on todennäköisesti helppoa.