Hyppää sisältöön
  • Uutiset
-

23 helmikuun 2024 7:05

Ympäristöhavaintojen raportointi asettuu osaksi arelaisten arkea

Arelaisille avattiin syksyllä 2023 mahdollisuus raportoida ympäristöhavainnoistaan. Ympäristöhavainnon voi tehdä mistä tahansa ympäristöön liittyvästä hyvästä käytännöstä tai kehityskohdasta. Lyhyessä ajassa arelaiset ovat tehneet yli 300 havaintoa.

Vastuullisuusohjelmansa mukaisesti ARE on sitoutunut minimoimaan omat ympäristövaikutuksensa. Arelaisten raportoinnin avulla pyritään ennaltaehkäisemään ympäristöpoikkeamien syntymistä sekä pienentämään niiden mahdollisia vaikutuksia.

Pilottivaihe ympäristöhavainnoille käynnistyi elokuussa 2023, ja arelaisten lyhyessä ajassa tekemä havaintojen määrä osoittaa sitoutumista ja kiinnostusta kestävien toimintatapojen edistämiseen.

”Ympäristöhavaintojen raportointi ohjaa meitä jokaista aiempaa vastuullisempaan toimintaan. Samalla ymmärrys oman toiminnan sekä korjaavien toimenpiteiden ympäristövaikutuksista kasvaa. Positiivisten ja negatiivisten havaintojen lisäksi meille on tullut useita kehitysehdotuksia, jotka ovat äärimmäisen arvokkaita työpäivien lomassa tehtyjä havaintoja”, ARE:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maiju Nupponen sanoo.

Monet asiakaskohteissa tehdyt ympäristöhavainnot korjataan saman tien järjestelmään kirjaamisen jälkeen, ja osasta pystytään tekemään asiakkaalle esimerkiksi korjaustarveilmoitus.

”Laajemmin toimintaamme kehittävät ideat käsitellään kuukausittain vastuullisuustyöryhmässä, jonka kautta parannusehdotuksia esitellään ARE:n laajennetulle johtoryhmälle”, Nupponen kertoo.

Arelaisten ympäristöhavaintoihin on sisältynyt syksyn aikana paljon energiansäästöön ja energiankulutukseen liittyviä havaintoja. Näistä esimerkkinä taloudellisia ja ympäristösäästöjä aikaansaavat lämpötilojen säädöt asiakaskohteiden autohalleissa, sekä ilmanvaihdon tehostusajan järkeistämiset uusissa kiinteistökohteissa.

”Olemme myös saaneet paljon turvallisuutta ja hyvinvointia kasvattavia positiivisia havaintoja, joita on tehty esimerkiksi erinomaisesti hoidetuista kierrätyspisteistä kohteissa. Lisäksi tärkeitä huomioita on tehty oman toimintamme tehostamiseen”, Nupponen kertoo.