Hyppää sisältöön

Uratarinoita ARE:lta:
Monipuolinen työtausta johdatti
toimipistepäälliköksi Vaasaan

”Vaihtelevat työtehtävät ja ihmisten kanssa
toimiminen ovat toimipistepäällikön arkea
parhaimmillaan.”

Johanna Rajamäki, toimipistepäällikkö, Vaasa

Vaasan toimipistepäällikkönä toimiva Johanna ehti toimia monipuolisissa työtehtävissä ennen arelaisen uraansa.

Opinnoista Puolustusvoimille

”Opiskelin Vaasan ammattikorkeakoulussa ja valmistuin sähkö- ja automaatioinsinööriksi vuonna 2001. Opiskeluiden aikana aloitin työskentelyn paikallisella sähkölaitoksella. Ensimmäisen opintovuoden jälkeen tuli vuodeksi taukoa opintoihin, ollessani työkomennuksella Puolustusvoimilla Kauhavan ilmasotakoulussa.”

Ennen komennuksen loppumista Johannalle tuli ajankohtaiseksi miettiä jatkoa Puolustusvoimilla tai palata jo alkaneeseen insinöörikoulutukseen.

”Päätin palata Vaasaan ja hoitaa insinööriopintoni loppuun. Työt sähkölaitoksella jatkuivat opintojen ohessa, ja verkkoyhtiössä tein ensimmäiset vuodet kantakaupungin verkon suunnittelua. Olin myös mukana verkkotietojärjestelmän käyttöönoton kehittämisessä asiantuntijan roolissa. Viimeisinä vuosina organisoin ja tilasin kunnossapitotarkastuksia sekä korjaustöitä koko verkon jakelualueella.”

Vuonna 2019 Johanna siirtyi kunnossapitopäälliköksi Vaasan sairaanhoitopiirille.

”Työnkuvani muuttui oleellisesti verkkojen suunnittelu- ja huoltotöistä sairaala- ja talotekniikan puolelle. Tällöin verkosto laajeni enemmän eri talotekniikan toimijoihin ja laitetoimittajiin. Samoihin aikoihin rakennettiin myös Vaasaan uutta sairaalan osaa H-taloa, jossa yhtenä toimijana oli ARE. Lopulta päädyin töihin ARE:lle headhunterin yhteydenoton ja rekryn kautta. Omaan valintaan vaikuttivat muun muassa aikaisemmat yhteistyökokemukseni ARE:n henkilöiden kanssa.” 

Johannalle 3 kysymystä

Työhistoriani yrityksessä on vielä lyhyehkö, joten voisin mainita hauskan ARE:a koskevan faktan ”toisinpäin”: kaksi aiempaa työnantajaani olivat kumpainenkin ARE:n asiakkaita. Näistä aiemmista kohtaamisistani arelaisten kanssa jäi hyvä mielikuva, joka vaikutti myös päätökseeni aloittaa työt yrityksessä.

Toimipistepäällikkönä työpäivät vaihtelevat hyvinkin paljon tilanteiden mukaan. Työhön kuuluu henkilöstöhallinnollisia asioita, työn resurssointia, perehdyttämistä ja toimintojen kehittämistä. Erittäin tärkeinä tehtävinä ovat myös asiakkuuksien kontaktointi, kulujen seurantaa unohtamatta.

Vaasan toimipisteellä meitä toimistotehtävissä työskenteleviä arelaisia on reilu kymmenkunta, ja kaikkiaan meitä arelaisia piipahtelee toimistolla kolmisenkymmentä. Päivittäinen työskentely toimistolla kollegoiden kanssa luovat kivaa ilmapiiriä, ja tunnemme toisemme melko hyvin. Uusien henkilöiden perehdytys tehdään huolellisesti ja kaikki aloittavat arelaiset ovat lämpimästi tervetulleita porukkaamme.

Työtehtävien monipuolisuus on erittäin antoisaa ja tuovat vaihtelua, ja työpäivät ei oikeastaan koskaan ole identtisiä keskenään. Työpäivien kaavaa arjessa rikkovat myös äkilliset muutokset, kuten päivän aikana suunnitellut ja aikataulutetut asiat menevät uuteen järjestykseen muiden akuutimpien asioiden mennessä edelle.

Tehtäväni tässä roolissa sopii hyvin luonteelleni, sillä ennakointi ja tietyn joustovaran säilyttäminen kuuluvat toimipistepäällikön arkeen, mikä sujuu minulta luontevasti. Pidän myös eri ihmisten ja organisaatioiden kanssa työskentelemisestä.