Hyppää sisältöön

Uratarinoita ARE:lta:
Sähköasentajasta insinööriopintoihin ja toimialapäällikön tehtäviin

”Isossa yrityksessä työskenteleminen tarjoaa myös hyvät etenemismahdollisuudet.”

Miikka Tamminen, toimialapäällikkö, Vantaa

Miikan ura arelaisena käynnistyi tammikuussa 2015. Haettuaan sähköasentajan paikkaa, Miikka piipahti Vantaan pääkonttorilla ja pyysi tavata rekrytoivan esihenkilön. Tapaaminen järjestyi, ja pian uusi työsopimus oli allekirjoitettuna.

Mieluisa työ sähköasentajana

Sähköasentajan työ osoittautui odotusten kaltaiseksi.

”Fyysinen työ on minulle mielekästä ja pidin sähköasentajan tehtävistä tosi paljon. Viihdyin niissä hommissa lopulta yli viiden vuoden ajan. Jossain vaiheessa päätin kuitenkin hakea opiskelemaan, koska opinnot luovat turvaa tulevaisuudenkin suhteen.”

”Aloitin insinööriopinnot syksyllä 2020 ja tavoitteenani on valmistua 2024. Opinnot on edenneet tosi hyvässä aikataulussa, vaikka olen työskennellyt koko ajan täysipäiväisesti. ARE tukee opiskelua todella hyvin ja joustavuutta löytyy aina tarvittaessa.”

Opintojen ohessa Miikka on osallistunut oppilaitosyhteistyöhön, ja käynyt esimerkiksi esittelemässä ARE:a muille opiskelijoille. ”Kun opettajat ovat pyytäneet puhumaan tai vetämään oppilaitoksille jonkun esityksen, olen aina osallistunut, sillä koen esiintymisen olevan hyvää harjoitusta.”

Insinööriopintojen lisäksi työtehtävät ovat vaihtuneet ensin projektinhoitajan, ja kesällä 2022 sähköpuolen projektipäällikön tehtäviin. Alkusyksystä 2023 Miikka nimitettiin toimialapäälliköksi.

”Arelaiset ovat huippuja, voin rehellisesti sanoa näin sekä kollegoista että yrityksen hengestä. Minulla on ollut matkan varrella muutama erinomainen esihenkilö, jotka ovat opettaneet tasapuolisuuden merkityksen, ja sen, miten tärkeää tulla toimeen kaikkien kanssa. Titteleillä ei ole tiimissä merkitystä.”

Miikka muistaa edelleen kirkkaasti armeijassa käydyn johtajakoulutuksen, jossa hän sai kiitosta omalla esimerkillään johtamisesta. Tästä on ollut hyötyä myös työuran aikana.

”Tiimihengen säilyttäminen on todella tärkeää, ja hyvä huumori kantaa pitkälle.”

Mielenkiintoisimpia ovat olleet oikeastaan kaikki ne projektit, joita on lähdetty tekemään kimpassa hyvällä porukalla, ja saavutettu onnistunut lopputulos.

Työpäiviini kuuluu paljon hallinnollisia töitä sekä palavereita tiimin kesken. Lisäksi kontaktoin uusia asiakkaita ja pidän yhteyttä nykyisiin asiakkaisiimme. Työssäni tarvitaan sosiaalisuutta, ja tykkään tosi paljon ihmisten kanssa toimimisesta.

Antoisinta on ehdottomasti ihmisten kanssa toimiminen ja arelaiset ovat yrityksen voima. Joukkuehenki on hyvä ja yhteistyö arelaisten kesken sujuu. Silloin myös omat tehtävät sujuvat.