Hyppää sisältöön

Uratarinoita ARE:lta:
Matka assistentista kehityspäälliköksi

”Uteliaisuus, avoin mieli ja valmius ottaa vastaan uusia asioita vie uralla pitkälle.”

Petra Pyhäluoto-Niinimäki, kehityspäällikkö, PMO

Yli 20 vuotta arelaisena

Petra Pyhäluoto-Niinimäki toimii kehityspäällikkönä ARE:n Projektit-toiminnossa. Pitkä ura on pitänyt sisällään monipuolisia tehtäviä ja myös haasteita, mistä kuitenkin on aina positiivisella asenteella selvitty.

Assistentista suuriin projekteihin

Petran työura alkoi vuonna 2000, kun hän aloitti Tampereen yksikössä ensimmäisenä projektiassistentti-tittelin saaneena arelaisena. Työ lähti hienosti alkuun, ja pian Petran työnkuva laajeni koko yksikön assistentiksi, sisältäen sekä projekti- että huoltoliiketoiminnot.

”Assistenttina toimiessani minulle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä taloushallintoon, ja uteliaisuuteni opetella uutta vei minut ostoreskontraan töihin. Tuosta ajanjaksosta jäi selkeästi kipinä toiminnan ja järjestelmien kehittämiseen.”

Seuraavaksi Petra siirtyi asiakaspalveluun tiiminvetäjäksi, ja muutamaa vuotta myöhemmin hän siirtyi pääkaupunkiseudun huolto- ja ylläpitotiimiin. Vastuutehtäviin kuuluivat laskutukseen ja assistenttityöhön liittyvien asioiden koordinointi ja kehittäminen, erilaiset raportoinnit ja pääkäyttäjyys, sisältäen muun muassa eri tietojärjestelmien käyttövaltuushallinnan ja käyttäjien päivittäisen tukemisen järjestelmän käytössä.

”Ensimmäinen kohdalleni osunut iso projekti oli ostolaskuohjelma Baswaren uusiminen ja sen koulutuksesta vastaaminen. Projektissa oli paljon testaamista ja kertauskoulutukset ja yhteistyö sekä kehittäminen ostoreskontran ja assistenttien kanssa jatkui vielä pitkään käyttöönoton jälkeen.”

Seuraava suuri projekti koitti uuden Salesforce-toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotossa, jonka projektiryhmään ja pääkäyttäjäksi Petra nimettiin.

Kehittämistä ja kouluttautumista

Tällä hetkellä kehityspäällikön tittelillä toimiva Petra työskentelee ARE:n Projektit-toiminnossa pääsääntöisesti Pirkanmaalta käsin.

”ARE on hyvä ja vakaa työnantaja. Koskaan ei ole tarvinnut istua tiukasti missään muotissa, vaan aina on saanut tehdä itsenäisesti ja urapolku on ollut avoin. Iloisuus ja uteliaisuus vie eteenpäin, ja antaa jatkuvasti sisältöä myös työelämään. Kehitysmahdollisuudet ja kouluttautuminen ARE:lla on pitkälle omasta innosta ja rohkeudesta kiinni. Avoin mieli ja valmius ottaa vastaan uusia asioita vie pitkälle”, iloinen Petra kertoo.

Tekninen ymmärrys Petralla on sujuvaa, ja omaa osaamistaan hän on kehittänyt työuran varrella lähtemällä reippaasti mukaan uuteen, kuten erilaisiin kehityshankkeisiin, uusien järjestelmien opettelemiseen sekä ulkopuolisiin prosesseihin perehtymiseen.

Uran parhaimpiin muistoihin Petralla lukeutuu esimerkiksi hänen siirtymisensä ARE:n asiakaspalvelukeskukseen ja tiiminvetäjäksi Tampere-Jyväskylä-tiimiin.

”Tuo ajanjakso oli työteliäs, mutta opetti tiimityöskentelyä ja erityisesti, kuinka tulla toimeen erilaisten ihmisten, sidosryhmien ja asioiden kanssa. Haastavia tilanteita oli monia, mutta kaikista selvittiin yhdessä tekemällä. Tämä oli parasta oppia!”

”Arvokkain voimavara omassa tekemisessä on osaavat työkaverit, joilta olen aina saanut apuja ja neuvoja. Joskus on tilanteita, missä oikeaa tai helppoa ratkaisua ei ole, mutta yhdessä pohdittuna nämäkin vaikeat tilanteet saadaan hoidettua. Minulla on ollut onni omata hyviä tyyppejä esihenkilöinä ja kollegoina. Tiimityöskentely ei ole vain työnhallintaa, vaan hyvistä työkavereista olen saanut myös elinikäisiä ystäviä.”

Petralle 3 kysymystä

Vuosiin on mahtunut monta mieleenpainuvaa hanketta, mutta nostaisin Ohjuri-projektin tärkeimmäksi. Iso suunnittelutyö ja käyttöönotto koronan puhjettua ja työtapojen mullistuessa, siirryimme etätyöhön ja Teams-maailmaan ja myöhemmin hybridityöhön. Kaikesta tästä huolimatta saimme hyvän ja nykyaikaisen tuotannonohjausjärjestelmän palveluliiketoimintaan käyttöön, mitä on pystytty kehittämään tähän päivään saakka ja käyttäjäkokemus on ollut hyvää.

Tyypillinen työpäivä on aina pieni arvoitus ja se tässä parasta onkin. Joka päivä on erilaisia kokouksia liittyen kehitystyöhön, mutta myös olemassa olevien järjestelmien ja toimintatapojen haasteisiin ja niiden työstämiseen.

Saan tehdä töitä monien eri sidosryhmien ja toimintojen kanssa ja se on suuri rikkaus, koska mielestäni ihmiset ovat yrityksen suurin voimavara.