Hyppää sisältöön

Uratarinoita ARE:lta:
Yrittäjyys vaihtui kiinteistönhoitajan tehtäviin

”Työni kiinteistönhoitajana ja tavoitteellinen treenaaminen ja kilpaileminen mestaruustasolla tukevat toisiaan erinomaisesti.”

Timo Pikkala, kiinteistönhoitaja, Seinäjoki

Uusia tuulia työelämään

Jos työ ja harrastaminen alkavat tuntua yhdeltä ja samalta, on aika suunnata uusiin haasteisiin. Näin tuumasi viime vuonna kuntosaliyrittäjä Timo Pikkala, jonka vapaa-aikakin kului salilla kehonrakennusta treenatessa. Uusi mielenkiintoinen ammatti löytyi talotekniikkayritys ARE:lta.

Asiakaspalvelua positiivisella asenteella

Talotekniikka-alalla Timoa kiinnostivat monipuoliset kiinteistönhoitajan työt, eikä puolen vuoden aikana yllätyksiä ole tullut vastaan.

”Tiesin ARE:n yrityksenä jo entuudestaan, joten tiesin minkälaiseen yritykseen olin hakemassa töihin. Heti aloituksesta lähtien kaikki on edennyt sujuvasti. Asiat oli järjestetty hyvin heti perehdytyksestä lähtien. Porukassamme on todella hyvä ryhmähenki ja tiimiin voi luottaa – jos apua tarvitsee, sitä varmasti myös saa”, Timo kiittää.

Tekemästään alan vaihdosta Timolla on pelkästään hyvää sanottavaa, ja kiinteistönhoitajan tehtävät ovat mukavan vaihtelevia.

”Osasin jo etukäteen arvella, että uudessa työssä haasteita tulee totta kai vastaan, mutta kaikesta on maalaisjärjellä selvitty. Työn mielenkiintoa lisäävät sen tarjoamat rajattomat kehittymismahdollisuudet.”

Vaikka Timo kehuukin jokaisen työpäivän olevan erilainen, tuovat rutiininomaiset tehtävät arkeen tietyn järjestyksen.

”Tehtävät kohteissa ja liikkuminen kohteiden välillä täydentävät työpäiviä. Lisäksi omien tehtävien ohella jelpitään työkavereita, jos sellainen tarve on.”

Timon positiivinen asenne on huomattu työyhteisön lisäksi asiakkaiden keskuudessa, josta iloinen ja avulias kiinteistönhoitaja on saanut poikkeuksetta kiitoksia. Elämässään Timo kertoo seuraavansa mottoa, että jokaisesta asiasta löytyy aina jotain positiivista.

”Ja aina voi olla toisille ystävällinen, se ei maksa mitään”, Timo hymyilee.

Vapaa-ajallaan Timo kilpailee kehonrakennuksessa mestaruustasolla. Treenaamisessa seurataan kilpailukalenterin asettamia aikatauluja, mutta uusi työ on tuonut pientä muutosta myös arki-iltojen harjoitteluun.

”Kiinteistönhoitajan monipuolinen ja hyötyliikuntaa tarjoava työ takaa, että kilpailuihin valmistautuessa ei juoksumatolle tarvitse iltaisin nousta. Rasvanpoltossa tärkeää on arkiaktiivisuus, ja tiukan treeniohjelman vaatimat aerobiset kilometrit täyttyvät työpäivien aikana ja mukavien työtehtävien parissa huomaamatta”, Timo nauraa.

Timolle 3 kysymystä

Kyllä se minulla taitaa olla Palvelutalo Pihapihlaja, jossa toimin vastuullisena kiinteistön hoitajana. Olen päivittäin tekemisissä niin hoitajien kuin hoidettavienkin kanssa, ja tuntuu että he ovat ottaneet minut heti omakseen – he kutsuvatkin talonmies Pikkaraiseksi. Tapaan palvelutalossa päivittäin rohkeita ja urheita ihmisiä, ja kunnioitan siellä tärkeää työtä tekevää henkilökuntaa.

Aloitan päivän aikaisin aamulla muutamalla Seinäjoen keskustassa sijaitsevalla kohteella, joiden ulkoalueet ovat vastuullani. Katsottuani lisäksi, että kiinteistöissä on kaikki ok päällisin puolin, jatkan seuraavaan vastuullani olevaan asiakaskohteeseen. Siellä hoidan muun muassa pahvi- ja muovipaalaimien tyhjennyksen.

Yleensä päätän päiväni Palvelutalo Pihapihlajaan, koska asiakaan toiveissa on että hommat tehtäisiin vasta iltapäivisin. Tätä pyyntöä kunnioitan mahdollisuuksien mukaan. Pihapihlajassa teen tarvittavat kuukausi- ja viikkotarkastukset, sekä mahdolliset palvelupyynnöt. Päivän aikana saattaa tulla työtovereilta kysymyksiä auttamaan joissain isommissa hommissa. Niitä tehdään sitten mahdollisuuksien mukaan.

Työtehtävissäni on mielestäni antoisinta saada olla avuksi apua tarvitseville, ja usein siitä saa myös kiitokset palkaksi.