Hyppää sisältöön
Aren arvonluontimalli summaa yhteiskunnallisen vaikuttavuutemme.
  • Uutiset
-

19 heinäkuun 2022 6:00

Aren kestävän kehityksen ohjelma: Talotekniikan avulla luomme vastuullisemman huomisen meille kaikille

Talotekniikkayritys Aren liiketoiminta ja vastuullisuustyö luovat arvoa asiakkaillemme, heidän rakennuksilleen – ja meille kaikille. Oman vaikuttavuutemme tunnistaminen auttaa meitä toteuttamaan strategiaamme, sekä luomaan edellytyksiä vastuulliselle yhteistyölle ja kestäville ratkaisuille. Yhteiskunnallinen vaikuttavuutemme on summattuna Aren kestävän kehityksen ohjelman arvonluontimallissa.

Are tarjoaa laajan valikoiman palveluita rakennuksen ja kiinteistöjen koko elinkaaren ajalle Suomessa ja Ruotsissa. Palveluidemme ja projektiemme avulla rakennamme ja ylläpidämme kestävää yhteiskuntaa. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa energiatehokkaita ratkaisuja, säästöjä energiankulutuksessa sekä turvallisia ja terveellisiä sisätiloja.

Talotekniikka on merkittävä tekijä kiinteistöjen ympäristövaikutusten pienentämisessä, ja Arella on olennainen rooli yhteiskunnan energiatehokkuuden parantamisessa. Are optimoi ratkaisuja ja palveluita uudiskohteiden talotekniikkaurakointiin, kiinteistöjen ylläpitoon ja huoltoon, modernisointiin sekä korjausrakentamiseen. Esimerkiksi vuoden 2021 aikana toteuttamiemme energiatehokkuushankkeiden asiakkaillemme luomat vuosittaiset säästöt energiankulutuksessa olivat yhteensä 19,800 MWh.

Are maksaa ja tilittää veroja toimintamaidensa verolainsäädännön mukaisesti. Are-konsernin verojalanjälki vuonna 2020 oli 77,3 miljoonaa euroa. Arella on toimintaa Suomessa ja Ruotsissa. Veroja maksettiin ja tilitettiin Ruotsiin 23,6 miljoonaa euroa ja Suomeen 53,6 miljoonaa euroa.

–Yrityksen verojalanjälki kuvastaa sitä, kuinka paljon yrityksen toiminnasta kertyy yhteiskunnalle verotuloja ja verovaikutuksen jakautumista eri maihin. Aren vaikutusten suuruusluokkaa kuvaa hyvin se, että yrityksemme maksamilla veroilla voitaisiin tarjota vuoden ajan perusopetusta 8 000 lapselle, lakiasiainjohtaja ja Aren kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Heikki Tanner toteaa.

Aren tarjoamiin projekteihin ja palveluihin antavat panoksensa 3 300 arelaista Suomessa ja Ruotsissa. Arelaisten lisäksi luomme arvoa tietotaitomme, Are-brändimme ja toimittajiemme muodostaman kokonaisuuden avulla.

Julkaisimme huhtikuussa ensimmäisen Aren kestävän kehityksen ohjelman. Kerromme ohjelmaamme kuuluvien sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun alueista sekä tavoitteistamme vuosille 2022–2025.