Россия
In English

Historia

Are on osa Onvest-konsernia, suomalaista perheyritystä.
100
vuotta
on hyvä alku
Are on yli 100-vuotias perheyritys

Are Oy on osa Onvest-konsernia, joka on merkittävä suomalainen perheyritys.

Onvestin historia ulottuu sadan vuoden taakse. Yhtiön omistus on säilynyt saman perheen piirissä sen perustamisesta lähtien.

 

1913 putkiasennusliike perustetaan

Vuonna 1913 liikemies Alfred Onninen perusti Turkuun putkiasennusliikkeen, toiminimi A. Onnisen. Toiminnan painopiste siirrettiin vuonna 1927 Helsinkiin, ja siinä yhteydessä perustettiin Vesijohtoliike Onninen. 

Tukkukauppa käynnistettiin 1920-luvulla. Sotien jälkeen ryhdyttiin rakentamaan valtakunnallista toimipaikkaverkkoa. Kunnallistekniikka tuli mukaan liiketoimintaan 1950-luvulla ja ilmastointi seuraavalla vuosikymmenellä.  

1970-luvulla käynnistyivät sähköalan liiketoiminta, teollisuuden toimitukset ja kansainvälinen projektivienti muun muassa Neuvostoliittoon ja Lähi-itään.  

 

90-luvulla asennustoiminta keskitetään Areen

1990-luvulla toteutettiin merkittäviä yritysjärjestelyjä. Perinteikäs keskisuomalainen sähköalan yritys Are Oy siirtyi osaksi yritysrypästä. Vuosisadan lopulla muodostettiin Onvest-konserni sekä eriytettiin toiminnat selkeästi: asennus- ja huoltotyöt keskitettiin Areen ja tukkukauppa Onniseen. 

Ekologinen matalaenergiajärjestelmä Are Sensus® tuotiin markkinoille vuosituhannen vaihteessa.

 

2000-luvulla painopiste siirtyy urakoinnista ylläpitoon ja huoltoon

2000-luvulla Are on laajentanut talotekniikan urakoinnista sekä kiinteistöpalveluihin että korjausrakentamiseen. Toiminnan painopiste on siirtynyt urakoinnista kiinteistöjen ylläpitoon ja huoltoon. 

Vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto tuli Aren hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2009.  

Vuonna 2013 oli kulunut 100 vuotta putkiasennusliikkeen perustamisesta.  

 

2014  Are harppaa eteenpäin

Vuosi 2014 jäi Aren historiaan erityisen merkittävänä. Are osti Lemminkäisen talotekniikkaliiketoiminnan ja kasvoi sen myötä liikevaihdolla mitattuna talotekniikan suurimmaksi toimijaksi Suomessa. Henkilöstön määrä kasvoi 1 200:sta yli 2 800:aan, ja toimipaikkojen määrä lähes kolminkertaistui.  

Liiketoiminnan laajentaminen suurella yrityskaupalla osoittaa perheyrityksen halua kehittää toimintaa pitkällä aikajänteellä. Omistuksen säilyttäminen perheen piirissä on pitkäjänteistä sitoutumista viestivä valinta.

Jaa tämä:

Aren vahvuudet

Arvomme on määritelty yhdessä henkilöstön kanssa, ja ne näkyvät arjessamme.