Länsimetro, Espoo

13,6
kilometriä metrolinjaa,
Aren projektit 32 miljoonaa euroa
Are on Länsimetron suurin talotekniikkatoimittaja.

Are on suurin talotekniikan toimittaja Suomen yhdessä kaikkien aikojen laajimmassa rakennusprojektissa, Länsimetrossa.

Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään kulkevassa Länsimetro-hankkeessa Are toteuttaa koko ratalinjan sähköistyksen, kolmen aseman sähkötyöt ja kahden aseman LVI-työt, kaikkien asemien yleisötilojen valaistuksen sekä työ- ja toteutussuunnittelun.

 

Aren vahvuuksia tämän kokoluokan hankkeessa ovat vahva projektinhallinta, laajat resurssit sekä hyvä yhteistyö tilaajan ja 13 pääurakoitsijan kanssa.  

 

Are vastaa Ruoholahdesta Matinkylään ulottuvan 13,6 km pitkän radan sähkötöiden projektinhallinnasta ja työsuunnittelusta. Urakka sisältää maanalaisten tunnelien pääjakeluverkon, varavoimaverkon, valaistuksen, valokuiturunkoverkon, kenttäpuhelinverkon, videovalvonta-, hätäevakuointi-, paloilmoitus- ja kulunvalvontajärjestelmät sekä automaatiokaapeloinnin. 

 

Are toteuttaa myös Keilaniemen, Otaniemen ja Tapiolan asemien sähköurakat. Otaniemen ja Urheilupuiston asemille Are toteuttaa LVI-urakat. 

 

Viimeistelyvaiheen projekti on kaikkien asemien yleisötilojen valaistus. Valaisimien toimituksen lisäksi urakkaan kuuluvat valaistuksen ohjaamiseen tarvittavat DMX- ja DALI-järjestelmät.

 

Urakoiden kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa.

Jaa tämä: