Hyppää sisältöön

Kevan energiahanke, Tampere

Eläkevakuuttaja Kevan omistamaan kiinteistöön toteutettiin suuri energiatehokkuus- ja energiankierrätyshanke.

Toteutimme kohteen LVSA-työt ja toimimme energiahankkeen pääurakoitsijana. Samalla vähensimme Kevan omistaman Hermian Farmi -yrityspuiston kaukolämmönkulutusta yli 70 prosentilla.

Hanke toteutettiin muun muassa kiinteistön sisäisten hukkalämpöjen kierrätysjärjestelmän rakentamisella, maalämmön hyödyntämisellä, ilmanvaihdon energiatalouden parantamisella sekä talotekniikan modernisoinnilla. Hankkeen käyttöönotto toteutui helmikuussa 2023.

ARE ja Keva ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, ja Hermian Farmin hankkeessa mukana olivat lisäksi kiinteistön hallinnoinnista vastaava Pamis Oy, suunnittelusta vastannut Granlund Oy ja valvonnasta vastannut Sweco PM. ARE:n osuutta helpotti yli 20 vuoden kokemus kiinteistöjen ylläpidosta ja korjausrakentamisesta. ARE huolehtii jatkossa Hermian Farmin kiinteistöhuollosta ja ylläpidosta.

FAKTAT HANKKEESTA:

Hankkeen nimi: Hermian Farmi

Rakennuttaja: Eläkevakuuttaja Keva

ARE:n rooli hankkeessa: LVSA-urakointi, jatkossa kiinteistöhuolto ja ylläpito

Tavoitteet hankkeelle: Energiatehokkuus- ja energiankierrätyshanke, jonka tavoite oli 70%:n kaukolämmönkulutuksen pienentäminen

Käyttöönottovuosi: 2/2023

Kuvat: Keva

70%

kaukolämmönkulutuksen pienentäminen

Tyytyväinen asiakkaamme

”Yhteistyö kaikkien tahojen kesken on ollut erittäin toimivaa ja työt etenivät jouhevasti, talotekniikka-alan ja maailman myllerrysten keskelläkin.”

Tuomas Helin, Kevan kiinteistösijoitusten ympäristöpäällikkö