Hyppää sisältöön

Hyrian Kruunu-kampus

ARE toteutti yhdessä Jatke Toimitilat Oy:n kanssa yhden Suomen teknisesti nykyaikaisimmista ja viihtyisimmistä oppilaitoksista Hyrialle.

ARE oli mukana kampukselle loppuvuodesta 2022 valmistuneen uudisrakennuksen taloteknisenä kumppanina. Vastuulla oli bruttopinta-alaltaan 7 500 neliön suuruisen rakennuksen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja teletyöt.

Kampuksen modernissa oppimisympäristössä on huomioitu esimerkiksi akustiikka ja nykyaikaiset oppimisteknologiaratkaisut. ARE toteutti verkot turvakuulutus-, äänentoisto- ja audiovisuaalisille järjestelmille. Lisäksi toteutukseen sisällytettiin viranomaisradioverkko (VIRVE) sekä paloturvallisuusjärjestelmä.

”Erityispiirteitä projektiin toivat opetustilojen erittäin laadukkaat kuva-, ääni-, valaistusjärjestelmät. Lisäksi haasteita tuottivat koronavuoden aiheuttamat elektroniikkatoimitusketjujen häiriöt sekä hankkeessa tapahtuneet henkilövaihdokset. Näistä aiheutui myös aikataulullisesti haastavia suunnitelmien muutostarpeita, mitkä nekin saatiin toteutettua onnistuneesti sovitussa aikataulussa. Projektin aikana käyttäjän laatu-, lisä- ja muutostyötarpeisiin vastattiin ennakoivalla, aktiivisella ja erinomaisella yhteistyöllä, jossa huomioitiin myös muutos- ja lisätyövaatimukset toimitusketjuineen”, kertoo ARE:n projektipäällikkö Mika Pelkonen.

”Kauppalankadun kampuksen valmistuminen oli erittäin odotettua. Tilojen käyttöönotto sujui moitteetta ja tilat ovat palvelleet henkilökuntaa ja opiskelijoita hienosti”, Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen kertoo.

FAKTAT HANKKEESTA:
Hankkeen nimi: Hyrian Kruunu-kampus

Sijainti: Hyvinkää, Kauppalankatu 18

Rakennusurakoitsija: Jatke Toimitilat Oy

Kohteen koko: 7 500 m²

Roolimme hankkeessa: ARE vastasi kohteen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja teletöistä. Työllisti yli 30 arelaista.

Ajankohta: 2021–2022, 17 kk

Kuvat: Hyria

7 500


neliötä toimivia tiloja

”Tilojen käyttöönotto sujui moitteetta ja tilat ovat palvelleet henkilökuntaa ja opiskelijoita hienosti”

Pekka Vaittinen, Hyrian toimitusjohtaja