Hyppää sisältöön
Turun Teknologiakiinteistöt

Turun Teknologiakiinteistöt

ARE on tehnyt Teknologiakiinteistöjen kanssa tiivistä yhteistyötä jo usean vuoden ajan, vastaten kokonaisvaltaisesti kiinteistöjen talotekniikkaratkaisuista ja huoltotoiminnasta.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun tiedepuistossa toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka omistaa 11 kiinteistöä ja tarjoaa opiskelu- ja työskentelypuitteet tuhansille käyttäjälle. Modernien toimitilojen lisäksi yrityksen tavoitteena on kehittää koko alueen toimintaa.

Kiinteistöjen ylläpidon lisäksi tekniikkaa modernisoidaan vastaamaan muuttuvia tarpeita ja alueen kehittyessä urakoidaan uutta. Tuorein rakenteilla oleva kohde on Kupittaan Kampus, joka valmistui vuonna 2020. ARE toteuttaa rakennuksen talotekniikan Sensus-talotekniikkajärjestelmällä.

– Meillä on mittava rakennuskanta, jota kehitämme jatkuvasti. ARE isona toimijana, pystyy vastaamaan toiminnalle asetettuihin tavoitteisiin. Kun töitä tehdään aidosti yhdessä ja kaadetaan perinteiset raja-aidat, päästään asioita kehittämään täysin uudella tavalla, Turun teknologia-kiinteistöjen palvelu- ja kiinteistöjohtaja Olli Rosenberg toteaa.

Tutustu ARE:n ja Turun Teknologiakiinteistöiden rajat rikkovaan yhteistyöhön!

Teknologiakiinteistöjen tarina

Teknologiakiinteistöt sai alkunsa vuonna 2010 tarpeesta kehittää Turun Tiedepuistoa. Alueella sijaitsevien toimitilojen vetovoima oli vähentynyt ja vuokrat junnasivat paikoillaan. Tilojen omistus oli jakautunut useille tahoille, jotka kilpailivat samoista asiakkaista eivätkä halunneet investoida kiinteistöjen kehittämiseen.

Eräs alueen suurista omistajista, Turun kaupunki, etunenässään Teknologiakiinteistöjen nykyinen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen, näki kuitenkin uinuvan alueen potentiaalin. Niinpä kiinteistöjen omistus päätettiin koota yhteen yhtiöön, joka alkoi investoida huoneistojen lisäksi koko kaupunginosan kehittämiseen. Syntyi Turun Teknologiakiinteistöt, jonka tavoitteena oli tehdä Turun Tiedepuistosta Suomen vetovoimaisin ympäristö yrityksille ja yhteisöille.

Nykyisin yhtiöllä on yli 300 asiakasta, ja se omistaa noin 150 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa Tiedepuiston ja Itäharjun alueella. Teknologiakiinteistöt työllistää 43 ihmistä, joiden päämääränä on tehdä työelämästä entistä parempaa.

11

kiinteistöä ja 140 000m². ARE vastaa Turun Teknologiakiinteistöjen tiloissa kiinteistönhuollosta ja kulunvalvonnasta.

Turun Teknologiakiinteistöt

Hyvä yhteistyö

”Kun töitä tehdään aidosti yhdessä ja kaadetaan perinteiset raja-aidat, päästään asioita kehittämään täysin uudella tavalla.”

Olli Rosenberg, palvelu- ja kiinteistöjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt