Swing House, Espoo

22 700
brm²
Swing Plus C (toimisto) ja Swing Plus A (hotelli) -urakan laajuus
Rakennuskompleksin talotekniikka toteutettiin energiaviisaalla Are Sensus -järjestelmällä
Ympäristönäkökulma oli hankkeessa erittäin merkittävässä osassa. Energiatehokas Sensus-järjestelmämme pystyy vastaamaan ympäristötavoitteisiin vähentämällä ulkoisen energian oston tarvetta jopa 30 prosenttia.
Aren johtaja Katja Pekkanen

Espoon Keilaniemeen valmistunut Swing House huomioi kiinteistönsä käyttäjien hyvinvoinnin ja ympäristöystävällisyyden. Kohteen talotekniikka toteutettiin älykkäällä Are Sensus® -järjestelmällä.

Swing Housen rakennusautomaatio, putki-, ilmanvaihto- ja sähköurakointi toteutettiin energiatehokkaalla Sensus-talotekniikkajärjestelmällä. Sensus auttaa saavuttamamaan merkittäviä hyötyjä yhdistämällä huipputehokkaasti lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon. Järjestelmän toiminta perustuu ilmaisenergioiden tehokkaaseen hyödyntämiseen, jolloin rakennuksen ostoenergian kulutus laskee. Swing Houselle haetaan WELL v2™ Gold -sertifiointeja, jotka kertovat panostuksista kiinteistön käyttäjien terveyteen, viihtyvyyteen ja suorituskykyyn. Myös Are sitoutui näihin teemoihin talotekniikan toteutuksessaan.

”Ympäristönäkökulma oli hankkeessa erittäin merkittävässä osassa. Energiatehokas Sensus-järjestelmämme pystyy vastaamaan ympäristötavoitteisiin vähentämällä ulkoisen energian oston tarvetta jopa 30 prosenttia. Sensus on suunniteltu koko rakennuksen elinkaaren läpi kestäväksi ratkaisuksi”, Aren johtaja Katja Pekkanen kertoo.

Sensus-järjestelmällä hallitaan myös toimistotornin ja hotellin yhdistävän Swing Housen sisäolosuhteita. Hyvinvointia tukevat työskentelyolosuhteet, kuten laadukas sisäilma, ovat tärkeä osa toimistotyöntekijöiden arkea. Vedoton ja äänetön Sensus takaa miellyttävät olosuhteet myös hotellin asiakkaille.

Rakentaminen eteni hyvässä yhteistyössä urakoitsijoiden kanssa

Are vastasi hankkeen talotekniikasta kokonaisvaltaisesti. Rakennuttajana toimi Työeläkeyhtiö Elon omistamat kiinteistöosakeyhtiöt ja pääurakoitsijana Peab. Poikkeusaikana toteutettu urakka oli suuri ja haastava, mutta pysyi aikataulussaan. Toimistotalo valmistui vuoden 2021 lopussa ja hotelli alkuvuodesta 2022. 

”Yhteistyö hankkeessa toimi koko projektin ajan todella hyvin. Hanketta johdettiin mallikkaasti ja asiat toteutettiin järjestelmällisesti aikataulussa. Swing House sijaitsee keskeisellä paikalla ja oli hienoa päästä työskentelemään Keilaniemen kasvavalla alueella”, Pekkanen sanoo.

FAKTAT HANKKEESTA:
Hankkeen nimi: Swing Plus C (toimisto) ja Swing Plus A (hotelli)
Sijainti: Swing House sijaitsee Keilaniemen ja Otaniemen välisellä alueella, joka on pääkaupunkiseudun keskeisimpiä yritysalueita. Toimitilat ja hotelli ovat helposti saavutettavissa joukkoliikenteen solmukohdassa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä metrosta ja busseista.
Rakennuttaja: Työeläkeyhtiö Elo
Rakentaja: Peab
Aren rooli hankkeessa: LVISA-toteutus Are Sensus-talotekniikkajärjestelmällä
Urakkamalli: KVR
Koko/laajuus: 22.700 brm²
Ajankohta: 2020-2022
Jaa tämä:
Tutustu myös
Are Sensus