Hyppää sisältöön

Swing House, Espoo

Rakennuskompleksin talotekniikka toimii energiaviisaalla ARE Sensus® -järjestelmällä.

Espoon Keilaniemen Swing House huomioi kiinteistönsä käyttäjien hyvinvoinnin ja ympäristöystävällisyyden. Kohteen talotekniikka toteutettiin älykkäällä ARE Sensus® -järjestelmällä.

Swing Housen rakennusautomaatio, putki-, ilmanvaihto- ja sähköurakointi toteutettiin energiatehokkaalla Sensus-talotekniikkajärjestelmällä. Sensus auttaa saavuttamamaan merkittäviä hyötyjä yhdistämällä huipputehokkaasti lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon. Järjestelmän toiminta perustuu ilmaisenergioiden tehokkaaseen hyödyntämiseen, jolloin rakennuksen ostoenergian kulutus laskee. Swing Houselle haetaan WELL v2™ Gold -sertifiointeja, jotka kertovat panostuksista kiinteistön käyttäjien terveyteen, viihtyvyyteen ja suorituskykyyn. Myös ARE sitoutui näihin teemoihin talotekniikan toteutuksessaan.

”Ympäristönäkökulma oli hankkeessa erittäin merkittävässä osassa. Energiatehokas Sensus-järjestelmämme pystyy vastaamaan ympäristötavoitteisiin vähentämällä ulkoisen energian oston tarvetta jopa 30 prosenttia. Sensus on suunniteltu koko rakennuksen elinkaaren läpi kestäväksi ratkaisuksi”, ARE:n johtaja Katja Pekkanen kertoo.

Sensus-järjestelmällä hallitaan myös toimistotornin ja hotellin yhdistävän Swing Housen sisäolosuhteita. Hyvinvointia tukevat työskentelyolosuhteet, kuten laadukas sisäilma, ovat tärkeä osa toimistotyöntekijöiden arkea. Vedoton ja äänetön Sensus takaa miellyttävät olosuhteet myös hotellin asiakkaille.

FAKTAT HANKKEESTA:

Hankkeen nimi: Swing Plus C (toimisto) ja Swing Plus A (hotelli)

Sijainti: Swing House sijaitsee Keilaniemen ja Otaniemen välisellä alueella, joka on pääkaupunkiseudun keskeisimpiä yritysalueita. Toimitilat ja hotelli ovat helposti saavutettavissa joukkoliikenteen solmukohdassa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä metrosta ja busseista.

Rakennuttaja: Työeläkeyhtiö Elo

Pääurakoitsija: Peab

ARE:n rooli hankkeessa: LVISA-toteutus ARE Sensus®-talotekniikkajärjestelmällä

Urakkamalli: KVR

Koko/laajuus: 22.700 brm²

Ajankohta: 2020-2022

30%

ulkoisen energian oston tarve väheni ARE Sensus®
-järjestelmällä

”Talotekniikalla on merkittävä rooli näin ison hankkeen toteutuksessa. ARE:n Sensus® matalaenergiajärjestelmä tarjosi kohteeseen kokonaisvaltaisen ja kestävän ratkaisun sisäolosuhteiden ja energian hallintaan.”

Ari Koskenoja, yksikönjohtaja, Peab